My Sayangsss! :)

Aug 2, 2011

:: Tutorial :: - Cara Untuk Menukar Favicon Dalam Blog -


Assalamualaikum dan Salam Ramadhan bloggers!! 

errr...bbalik kat tajuk entri mcm lucu plak kan...haha...
1st time kot buat tutorial untuk blog~~

tutorial aku buat ni cara2 nak tukar favicon dlm blog korang...rq dari teman se'gila' aku...haha...
actly xtau sgt...but i try la..kot2 boleh jd rujukan untuk bloggers lain lak :)



klik pada gambar untuk lebih jelas

xnak favicon ni eh?? meh kite usha :)


1st korang kena pergi design > page element > then carik "edit Favicon"



klik pada gambar untuk lebih jelas

then, click edit and choose file gmbar apa yg korang nak.. uplodkan


klik pada gambar untuk lebih jelas



lastly, click save :)

see, favicon blog korang dah pun dtukarrr ... simple kan :)


klik pada gambar untuk lebih jelas


HASIL: 

klik pada gambar untuk lebih jelas

DONE !!  :)




p/s: kalau ada silap dan salah harap dimaafkan =)

9 comments:

Ikah Yusof said...

dh mek polah kedak ya..p still xpat~~~T.T

moeyna said...

try reloading gk page ktk....kmk view dah tuka favicon blog ktk .. hehe =)

Ikah Yusof said...

aokkk ehhh..ahahahh^^ dah tuka~~~tq mona

moeyna said...

aok..sama2 =)
pic apa ndak ya?? kiut upa..kdak pepatung kaler ijo...haha

Ikah Yusof said...

kaler ijo??ney da ijo...purple ya...gmbr owl~~~^^

Ikah Yusof said...

nok kedak pepatung ijo ya gmbar 1st kali...mek igt xdpt..yala tuka gk gmbr...huhu

moeyna said...

matanya besar...nampak mcm pptung..owl duhal..hahaha

Ikah Yusof said...

ahahaha..aok...owl~~nok ktk pun??ikan ka?

moeyna said...

xdanya ikan ya...hahaha...org tulang ya ika...sumber inspirasi mek mok kurus balit...ahahahahahha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...